EN SKOTTES PASSION

BUKOWSKIS REVUE
Årgång 22 nr 2, 2003

Många har nog lagt märke till att butiken Modernity flyttat in i lokaler på Sibyllegatan. Flytten från Gamla stan gick sent i våras. Det var läget vid Östermalmstorg och ytan på den nya lokalen som avgjorde.
- Visst trivdes vi i Gamla stan men lokalen var opraktisk och möjligheten att ligga i det som kan kallas Stockholms designkvarter, berättar ägaren Andrew Duncanson.
Det var kärleken som förde skotten Andrew till Sverige för sju år sedan. Efter att ha tröttnat på nytillverkat som han arbetat med i sin rörelse i Edinburgh öppnade han Modernity ett år efter ankomsten till Stockholm och gjorde sin hobby till sitt jobb.
Butikens inriktning är stram 1900-talsdesign i möbler, lampor, glas, keramik och smycken som Modernity erbjuder sina kunder. Privat är Andrew Duncansons passion keramik från tiden.
- När det gäller tidiga föremål väljer jag funkis och avstår jugend. I sortimentet finns objekt från många länder men tyngdpunkten ligger på det skandinaviska, berättar Andrew som också säger att han har ett gott förhållande till auktioner. Mycket av de föremål som återfinns i hans butik har han ropat in på auktioner som han anser är en värdefull inköpsplats eftersom det är rätt svårt att hitta toppobjekt på andra vägar.
Det är ingen tvekan om att området modern design växer och att allt fler söker sig till området vilket är glädjande.